Kalasdags - Barnens bästa fest

Boktips > Kokböcker och tipsböcker > Barnens bästa fest

Barnens bästa fest

Av Anna Lind Lewin och Ulf Huett

Alla minns väl hur det var när man var barn och fick vara med och knåda, vispa och smaka av. Hur extra gott det blev när man bestämde och lagade maten själv. Det är oftast väldigt mycket roligare att laga riktig mat tillsammans i köket, än att de vuxna ska pressa fram maten till prick klockan sex medan barnen sitter framför teven.

Barnens Bästa Fest är en färgsprakande kokbok fylld med vinnande recept på svenska barnfamiljers bästa firarmat - hemlagad mat som barnen verkligen gillar och som de kan vara med att laga. Här finns också mängder med tips på hur kul och enkelt det är att förvandla en vanlig middag till fest, med hjälp av det där lilla extra som höjer maten, dukningen, stämningen några snäpp. Det kan vara opretentiöst pyssel, roliga teman, spel, lekar och förstås oslagbart smarrig mat som går hem hos både barn och vuxna!

Boken bygger på material som skickats in till tävlingen Barnens bästa fest, i samarbete med Barnens matskola, AdLibris Kids och Rica Hotel. Recepten tävlar i kategorierna Drink, Tilltugg, Varmrätter och Efterrätter och i boken presenteras den allra bästa och smarrigaste festmaten som svenska barnfamiljer skickat in. Det är recept som verkligen är beprövade och som älskas av både barn och vuxna. Prova vinnande recept som familjen Månssons Husvagnsmos, Ellas och Nils Jumbosmoothie och Filips Cornflakesgodis.

Här finns dessutom förslag på olika teman att ordna fest kring: spökfest i trädgården, egen drinkbar för barn, pizzaparty och kunglig firarfest. Allt skildrat i lekfulla och charmiga bilder av Ulf Huett.

  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'