Kalasdags - Picnic? - tänk på det här


Picnic? - tänk på det här

Enklast är att ha mat som man kan äta utan att behöva använda bestick eller tallrik. Smörgåsar och wraps, tex. Kan varieras i det oändliga, undvik att lägga på majonäs, ketchup och andra såser på smörgåsarna i förväg. Ha med det och lägg på vid servering istället. Sallader och pastasallader brukar också funka riktigt bra, att förbereda innan och ta med i stora skålar med lock. Djupa fat/skålar och gaffel kan räcka vid serveringen.

Har ni möjlighet att grilla på platsen eller har med en egen grill så funkar både korv och hamburgare bra att grilla och kräver inte att det är perfekt glöd länge. Ta med bröd, ketchup, senap, dressing, hamburgerost och skurna grönsaker.

Tänk på att hålla maten väl kyld så maten inte blir en smitthärd. Är ni många och har flera kylväskor kan det vara bra att ha drickor i en kylväska och maten i en annan. På så sätt kan man hålla maten i bra skick, då den kylväskan bara behöver öppnas den gången då maten ska serveras. Drickkylväskan kommer förmodligen öppnas då och då under hela picnicken och kommer hålla kylan sämre, vilket inte är något stort problem för drickor i flaskor och burkar.

Se också till att packa maten noggrannt i påsar och behållare så inget ramlar ut, förstörs och kladdar ner.

Ta med snacks, kakor och annat att mumsa på.

När ni ska hem, töm all överbliven is och dricka. Släng mat och skräp på plats så blir det lättare att få hem allt igen.

Det allra enklaste är förstås att köpa engångsvarianter av tallrikar, muggar och bestick, försök i så fall att välja miljövänliga varianter för att spara på miljön. Annars är det såklart smartast och billigast att ta med egna tallrikar, glas och bestick. Det finns billiga plastvarianter att köpa på många ställen. De är ofta trevligare att använda och billigare i längden! Se till att de går att stapla bra så sparar du plats i packningen.

Bra att ha med; skärbräda och vass kniv. T.ex för att skala och skära fruktbitar, bröd mm.

Har du drickor med kapsyler eller flaskor med kork - ta med kapsylöppare/korkskruv.

Ta med påsar för att kunna lägga skräp i. Kom ihåg - allt du tar med dig till picnicplatsen ska du ta med dig tillbaka hem eller kasta i soptunna på plats.

Hushållspapper behöver man ha med och våtservetter kan vara bra att ha med, speciellt om möjligheterna att tvätta händerna är dåliga. Hushållspappret kan man använda för att torka ut skålar och glas så de kan packas ner utan att kladda ner picnickorgar och väskor.

Ska ni sitta på filt och ha picnic ska filten vara sor nog att rymma alla mat och alla picnicdeltagare. En tunn, lättvikt filt är att föredra om packningen inte ska svälla alltför mycket.

Packa allt i rymliga väskor, t.ex en picnickorg eller ryggsäck. Det kan vara smart att dela upp packningen så fler kan hjälpas åt att bära.


(Logga in för att skriva en kommentar)
Aktiviteter > Picnic? - tänk på det här


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'