Kalasdags - Testpatrullen - Barnpatrulllen testar Yoga och inspirationsbuddisar!

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

Barnpatrulllen testar Yoga och inspirationsbuddisar!

Vi är alla olika och det är ju det som är härligt! Så står det i instruktionerna till Yoga och inspirationsbuddisarna som några ur barnpatrullen testat. 

Idén med yogakorten är att hjälpa dem som vill  yoga med barn.

De har även testat  inspirationskort, eller så kallade afffirmationskort. Tanken med dem är att lägga ut dem på yogamattan  berätta vad det står och prata om vad det betyder för barnet som läser det. Positiva ord och meningar som skapar känslor i kroppen och som gör att vi mår bra. Idén är att man t ex drar ett kort varje dag och läser meningen på kortet och låter det hänga med under dagen. 

Några ur barnpatrullen drog till en början varsitt  yogakort och sedan försökte vi göra positonen tillsammans. Det var roligt och vi fnittrade till gunghästen. Matteo som drog det kortet klarade det klart bättre än mig som inte (ännu)  kan yoga. Vi har att lära men det var en rolig aktivitet att göra tillsammans. Att man på korten ser hur figuren gör t ex gunghästen hjälper till och känns pedagogiskt.

Faktum är att jag som vuxen tycker om korten, det var en rolig tillsammans aktivitet och jag lärde mig något jag med. En bra present till små och stora yogisar! 

Barnen drog även varsitt affirmationskort och pratade om vad det betydde för dem. Det tyckte de först var lite svårt men snart så gick det lättare och vi fick bra diskussioner. 

Matteo 7 år gillar korten, speciellt yogakorten och inte minst illustrationerna! 

Man kan hitta yogabuddisar på www.shriyoga.se!

Så här ser korten ut!

Inlagt 2016-06-19 21:26 | Läst 9551 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'