Kalasdags - Testpatrullen - Testat: Pysselkalas på Kafé Kreaktiv

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

Testat: Pysselkalas på Kafé Kreaktiv

Kafé Kreaktiv är ett café med goda teer, gott kaffe och smarriga mackor och bakverk. Inredningen är personlig, udda och väldigt väldigt hemtrevlig med vaxdukar, olika små soffgrupper, bord och stolar i olika stilar. Det känns faktiskt som man sitter i nåns kök!

Förutom att vara det här urmysiga caféet så är det också ett pyssel och handarbetesställe. Som gäst får man också chansen att utmana sin kreativitet och skaparlusta. Man kan hyra plats vid en symaskin, lära sig virka, gå stickkurs eller bara sitta i den här kreativa miljön och få både inspiration och lugn och ro att pyssla med något eget eller komma igång med nåt handarbete.

Kommer man med barn kan man köpa en färdig pysselpåse som innehåller ett komplett kit för att göra ett riktigt fint pyssel.

Pysselpåsarna kan ha lite olika innehåll och följer aldrig nån färdig mall så att alla resultat blir likadana. En populär och uppskattad pysselpåse är pinndockorna som bland annat innehåller en pinne, en flirtkula till huvud, tygbitar, papper, pärlor, garnbitar och lite annat smått och gott. Utifrån det material man får kan man med hjälp av sax och klister skapa helt fantastiska dockor! Se här vilka fina dockor testpatrullen gjorde.

När Kafé Kreaktiv ordnar pysselkalas så välkomnas alla gästerna med en smoothie. Efter presentöppnng och lite introduktion dukas det upp till pyssellångbord där alla får varsin pysselpåse. Det är viktigt att alla får använda sin egen fantasti och kreativitet så det delas inte ut några strikta instruktioner, men en del bra "tänk på det här"-tips ch instruktioner behövs för att alla ska kunna utnyttja sitt material fullt ut.

Pysselstunden håller sen på cirka 45 minuter och efter det blir det fika eller korv (beroende på tidpunkt och vad som överenskommits) och sen börjar kalasets 2 timmar ha tagit slut och man avslutar med fiskdamm. Alla får ta med sig sina kreationer, det blir ett härligt minne av både kalaset och pysselstunden!

Testpatrullen fick prova lite olika pysselpåsar och båda kreativitet och skratt flödade. Hannah vågade sig även på att sticka lite på det som ska bli världens längsta halsduk! :) Just nu är den 3.5 meter lång och världsrekordet är 7 kilometer.

Pysselkalas hos Kafé Kreaktiv - kortinfo

Kalasen ordnas på lördagar kl. 11.00-13.00 eller 15.00-17.00. Inga andra gäster är i lokalen, kalaset har full attention.

Lämplig ålder: 7-12 år
Pris: 1200:- (grundpris) sen tillkommer 80:-/barn.
Minst 6 barn, max 20.

Läs mer om kalasupplägget

 

Kategorier:
Pyssel- och scrapbooking Skapa, konst och hantverk Nio till elva år Sju till nio år 
Inlagt 2011-11-22 22:45 | Läst 43760 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-08-13 20:26   Anna Hjälte
Hej!
Jag har en tjej Sofia som nyss fyllt 9-år. Hon och hennes bästa kompis älskar att pyssla och undrar därför om det finns möjliget att ha ett pysselkalas hos er!? Vänliga hälsningar Anna Hjälte 070-4415334
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'