Kalasdags - Recept & Koncept - Höstlov, vinterkyla och mat för många

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Höstlov, vinterkyla och mat för många


Då hösten börjar övergå i vinter är det dags för höstlov i Sverige. Förr var alla barn lediga för att kunna hjälpa till med potatisskörden, vilket gjorde att det kallades potatislov. Denna innebörd har dock ändrats för de flesta och nu fylls höstlovet oftast av helt andra aktiviteter.

 

I samband med lovets slut varnas det för snökaos.. Går det inte väldigt fort fram just nu? Det var inte länge sedan träden hade löv och nu gäller det att titta ordentligt medan de sista vackra färgerna faller till marken.

 

Varje årstid har sin charm och det är gott att äta varm mat ute. Jag köpte mig en mat-termos för inte så länge sedan, vilken invigdes i helgen. De annars ganska tråkiga kokta wienerkorvarna sågs i en helt ny glans då de trollades fram ur termosen. Rykande och varma. Enkelt och smidigt. Ett bra tips för er som ännu inte provat. Fast jag tror att jag ska testa en soppa eller något nästa gång nu då snön väntas i jakten på den perfekta maten till min nya mat-termos.

 

Man står sig ett tag på korv med bröd och bullar, men då man landat i värmen hemma är det gott med lite mer ordentlig mat. Något jag har gjort flera gånger till större sällskap är pasta där alla själva plockar i vad de vill ha. Lite som tacos. Det går att variera hur mycket som helst och alla hittar väl alltid något som passar.


Exempel på vad jag har haft i skålarna:

Stora pastasnäckor

Fetaost i tärningar

Svarta och gröna oliver

Majs

Paprika i bitar

Ostkuber

Gurka

Tomater

Finhackad rödlök

Grillad kyckling

Rostbiff

Acocado i bitar

Sockerärtor

Soltorkade tomater

Cream fresh

Ädelost

Såser och kryddor

Etc


 

 

Inlagt 2010-11-08 21:34 | Läst 5148 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-11-08 21:46   Margareta Nicklasson
Jättebra med plockmat! Då kan man välja och vraka bland det man tycker är godast. Särskilt bra om man har barn - och en del män - med vid bordet!
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'