Kalasdags - Recept & Koncept - Garnera pepparkakor i advent

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Garnera pepparkakor i advent


Att fira advent är mysigt. Massor av tända ljus, lussebullar, önskelistor, godis, förväntan inför julen och pepparkaksbak!

Just första advent har blivit något alldeles extra, men så har det inte alltid varit. Ordet advent kommer av det latinska ordet adventus som betyder ankomst och advent är den inledande högtiden på det västerländska kyrkoåret. Förr var det här en tid då alla varvade ned och tog det så lugnt som möjligt för att samla sig inför julen. Då bytte bönderna ut det mest krävande arbetet på gården mot lite mer stillsamma sysslor.


Advent inleds alltid fjärde söndagen före jul och varar till och med julafton. I år firas alltså första advent redan i november, men det är ju mörkt ute. Så tänd första ljuset, kavla ut degen och baka pepparkakor.

Glasyren på våra pepparkakor blev smurfigt blå till våra linser. Karamellfärg har effekt kan man säga och barnen hade ett riktigt garneringskalas igår. Glöm inte att göra hål i hjärtana innan ni gräddar dem om ni vill hänga upp dem i fönstret!
Inlagt 2010-11-28 08:38 | Läst 7472 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'