Kalasdags - Barnboksbloggen - "Varför måste pappa äta bajs?" - en tänkvärd bok om beroende

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

"Varför måste pappa äta bajs?" - en tänkvärd bok om beroende

"Varför måste pappa äta bajs? "är en bok som vill få vuxna som använder nikotin att fundera över sitt "måste". Det är ett intressant ämne som många kan känna igen sig i men som inte ofta förekommer i böcker för barn.

Förutom glass, mys och ballonger gillar Charles traktorer och grävmaskiner. Det gör hans pappa också - när han inte är stressad. Charles ska snart ge alla sina nappar till kattungarna på Skansen, men tycker det verkar lite läskigt att sluta med sin mysiga vana - tänk om monstren under sängen lättare kan ta honom då?

Det här är en bok som handlar om vad beroende kan göra med vuxna och barn - ett ovanligt ämne i en bilderbok för barn. Dialogen mellan pappa och son tillsammans med de detaljrika illustrationerna signerade Hedvig Wallin väcker verkligen tankar och man kan fundera över om det är så stor skillnad på att sluta med napp och sluta snusa. Tillsammans med Charles kan läsare (barn och vuxna) fundera över hur svårt och läskigt det kännas kännas att sluta med något som man blivit beroende av, men hur lätt det kan vara att sluta när man väl förstår sig själv och sina rädslor.

Förutom att boken tar upp ett ovanligt ämne så visar det också upp en icke stereotyp familjebild, med en pappa och hans son. Jag tycker också om att boken fångar upp många nutidsdokumentära vardagssituationer med mycket igenkänning. Vi är nog många som känner igen oss i jäktiga dagislämningar och stressiga stunder när man varken är här eller där.

Kommer Charles pappa sluta snusa och Charles kunna säga hejdå till sina älskade nappar? Det får du reda på om du läser boken "Varför måste pappa äta bajs?" av Thomas Dunér och Hedvig Wallin.

Titel: Varför måste pappa äta bajs?
Författare: Thomas Dunér
Illustratör: Hedvig Wallin
Antal sidor: 26
Tänkt läsarålder: 3-6 år

Läs mer och köp boken på Adlibris.se

Inlagt 2018-02-01 08:28 | Läst 8364 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'