Kalasdags - Barnboksbloggen - Morrison räddar en kattunge

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Morrison räddar en kattunge

Morrison bor hos familjen Kredda och han älskar att bli kliad på magen och drömmer mest om goda ostar och krämig grädde. Men så en dag stöter Morrison på något som får hela tillvaron att ändras.

Trots familjen Kreddas omsorg och ivriga försök känner sig Morrison ibland ensammast i världen och inget verkar pigga upp honom.

Morrison är nybadad och surare än någonsin och bestämmer sig för att gå ut i trädgården och försöka bli på bättre humör genom att reta grannhunden Bertil. Men Bertil som annars skäller för minsta lilla låter sig inte retas utan tittar bara tankfullt in i sin hundkoja.

Morrison går vidare när han plötsligt hör något under hammocken. Han kikar och ser till sin förvåning en liten kattunge som gått vilse och nu saknar sin mamma.

Morrison tar motvilligt på sig uppdraget att rädda kattungen men vartefter tiden går så blir han mer fäst vid kattungen Skrutten och familjen bestämmer sig att kattungen får stanna. Morrison får bli Skruttens pappa och känner sig riktigt glad för första gången på länge. Han visar runt Skrutten i huset och lär honom alla sina tricks när plötsligt nästa stora förändring händer.

'Morrison räddar en kattunge' är en söt, rolig och lite knasig berättelse om en lat katt som av en slump hittar glädjen och lyckan - en egen familj.

Bilderna är fina och fångar berättelsen väldigt bra, man riktigt känner hur sur och energilös Morrison är i början och vilken energi och fart han får när han får rädda Skrutten uppe i ett träd.

Tänkt läsarålder är 3-6 år, men jag tycker den även passar äldre barn eftersom det är ganska mycket text att läsa.

Titel: Morrison räddar en kattunge

Författare: Sanna Juhlin

Illustratör: Mimmi Tollerup

Sidor: 26

Detta är del 2 om katten Morrison, den första boken heter Morrison och hamsterjakten.

Läs mer och köp på Adlibris.se

Inlagt 2018-02-01 08:33 | Läst 9861 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'