Kalasdags - Scrapparazzi - De vackra färgernas årstid

Scrapparazzi

Zornitsa Salman från Scrapparazzi pysslar och tipsar.

De vackra färgernas årstid

Hej, det är vår nu även om det fortfarande är kallt ute. Men snart kommer alla vackra vårblommor att slå ut och jag slutar aldrig att fascineras över denna färgkavalkad:) Och med våren kommer Påsken och Påsken är som Julen... det pysslas för fullt i alla förskolor och skolor och hem. Så roligt tycker jag förstås att det är. Varje tillfälle till pyssel är bra tillfälle :)

Idag visar jag ett enkelt och barnvänligt påskpyssel samt ett påskägg som jag dekorerat med hjälp av decoupage.

Först ut två kaniner. De är gjorda som ni ser av toapappersrullar (ni sparar väl på rullarna, de är hur bra som hest till pyssel). Toapappersrullarna är sedan klädda med designark och även kjolen till kanin"mamman" är gjord helt av papper. Ett tips när man gör kläder av papper är att fukta lite papperet med vatten innan man börja göra vecken, det underlättar och det blir lättare att forma som man vill.öronen är gjorda av kartong, först ritar man på frihand två öron med lagom längd på en kartongbit, klipper ut. Sedan kan man rita av de urklippta öronen på ett designark och klippa så de blir något mindre.

Har man inte rörliga ögon så kan man rita med en tuschpenna.

Sist vill jag visa ett påskägg som jag dekorerade med decoupage. Har använt servett, notpapper, bokmärken, spets.

Decoupage är ju en väldigt gammal teknik och väldigt enkel en, det är nästan svårt att misslyckas med det. För det mesta använder jag bara servetter men jag ville väldigt gärna ha med det vackra notpapperet och det gick bra, trots att papperet är mycket tjockare än en servett.

Bokmärken (som jag fortfarande samlar på) är också väldigt användbara till pyssel. Jag brukar använda bokmärken även när jag gör kort och askar och i olika böcker.

Jag har lackat hela ägget med decoupagelack, det syns inte eftersom jag för det mesta använder en mattlack.  Det blir mer hållbart och inte lika känsligt för slitage när man lackar.

Jag hoppas att ni har fått lite inspiration.

På återseende :)

Zornitsa
Scrapparazzi.se

Inlagt 2015-03-10 15:31 | Läst 21268 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'