Kalasdags - Poppa popcorn i kastrull

Poppa popcorn i kastrull

Så här enkelt poppar du egna popcorn. Tips också hur du kan färga eller smaksätta dem


 

Ingredienser (1 portion)

1 dl olja
1 ½ dl opoppade popcorn
2-3 tsk salt

Tillagning

Värm upp oljan i en kastrull.
Lägg i några stycken opoppade popcorn.
När provpopkornen poppat så lägger man i resten av de opoppade popkornen och lägger på ett lock på kastrullen.
När poppandet slutat så tar man bort kastrullen från värmen och häller upp i en skål. Salta rejält.

Variera utseende och smak

Vill du färga popcornen kan du antingen droppa lite karamellfärg i oljan eller blanda karamellfärg i smält smör som du ringlar över de färdiga popcornen.

Vill man använda en annan krydda utöver salt (och ev smör) så kan du prova att krydda oljan med spiskummin (tacosmak), curry, grillkrydda, paprika eller oregano/basilika (pizzasmak). Man får vara lite försiktig för kryddorna kan lätt bränna fast i kastrullen.

 






(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet här

2013-08-02 11:41   håkan
Kan man köpa hårda majs i påsar nu för tiden fortfarande ock poppa i kastrull?Jag ser bara mickropoppcorn nu för tiden.
 
2012-03-17 19:17   Malin Pripp
Alltså de första popcornen utan lock fuckade upp mitt kök! Popcorn överallt
 

Recept > Poppa popcorn i kastrull
Hyra jultomte Stockholm
Täby, Stockholm


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'