Kalasdags - Attackfotboll


Attackfotboll

Att spela en hel match fotboll kan ta lite för lång tid när det ska vara en del av ett kalas. Här kommer en spännande snabbvariant.
Att spela en hel match fotboll kan ta lite för lång tid när det ska vara en del av ett kalas. Här kommer en spännande variant. Det krävs att man är på en fotbollsplan med (minst) ett mål. Man behöver också en fotboll och västar eller band för att markera lagen.

Dela upp barnen i två lika stora lag och ställ upp dem sida vid sida på kortsidan på var sin sida om målet.

Ledaren står på straffpunkten och ropar en siffra, t.ex 3, samtidigt som bollen kastas upp i luften. Då springer förste, andre och tredje spelaren (=samma antal som ledaren ropat) från varje lag ut, försöker ta bollen och göra mål. När bollen hamnat i mål eller utanför planen är den "matchen" över och de springer tillbaka och ställer sig sist i ledet. Nästa gång kanske ledaren ropar 2, då springer de två nästa på tur från varje lag ut och försöker göra mål. Och så vidare. Ropar ledaren "attackboll" ska alla från laget ut.

Är barnen lite större och orkar springa mer kan man spela mot två mål, då får man ställa upp dem på långsidan på varsin sida om mittlinjen.

Källa: Lekarkivet.se


(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-05-11 14:02   Heidi Ketola
Till Emriks kalas
 

Lekar > Attackfotboll


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'